Osteopaat en fysiotherapeut

Emily de Gussem

Emily de Gussem is sinds 2007 fysiotherapeut en sinds 2014 gediplomeerd en NRO-geregistreerd osteopaat (DO-MRO). In 2014 richtte ze haar eigen praktijk voor osteopathie op.

“Al van jongs af aan wist ik dat ik met mensen wilde werken. Een studie fysiotherapie lag dan ook voor de hand. Na twee jaar werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut, wilde ik nog meer te weten komen over het menselijk lichaam. Ik kwam te veel complexe klachtenbeelden tegen die ik vanuit mijn achtergrond niet kon duiden en behandelen. Al tijdens mijn stage was ik in aanraking gekomen met het vakgebied osteopathie, dat me intrigeerde. Ik besloot de opleiding tot humaan osteopaat te volgen, aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Antwerpen. Na deze vijfjarige opleiding heb ik mijn kennis nog verder verdiept via diverse cursussen. Zo ben ik gespecialiseerd in vaginale klachten (denk aan pijn bij het vrijen) en plasproblemen bij vrouwen, zoals loze aandrang of urineverlies (incontinentie).”

Een patiënt moet zich prettig en op zijn gemak bij je voelen, dat vind ik heel belangrijk. Daarnaast krijg ik veel voldoening als ik zie dat de patiënt zich beter gaat voelen naarmate de klachten verminderen.

Heerlijk om mensen te kunnen helpen!

De specialismen

van Emily

  • urogenitale klachten bij vrouwen (vaginale klachten, plasproblemen)
  • pre- en postnatale klachten (tijdens zwangerschap of na bevalling)
  • fasciale technieken
  • osteopathie bij kinderen